Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Gezelligheid voor jou en je huisdier

Fijne feestdagen namen voormijndier

 

Het einde van het jaar betekent voor veel mensen gezelligheid en lekker eten. En natuurlijk vuurwerk afsteken met oud en nieuw. Een groot feest voor mensen, maar niet altijd voor onze huisdieren. Hoe kun je ervoor zorgen dat ook je huisdieren een gezellige tijd beleven in deze feestelijke en drukke periode? Bekijk hier onze tips.

Voedsel en versiering

Natuurlijk wil je samen met je gasten genieten van allerlei lekkers. Je hond of kat zal dat smakelijke voedsel zeker opmerken. Geef hem niet de kans om stiekem eten van tafel te stelen! Veel voedsel is namelijk niet gezond voor je huisdier en soms zelfs gevaarlijk. Chocolade, bijvoorbeeld, is giftig voor honden en katten. Er zijn ook andere producten die een risico kunnen vormen voor de gezondheid van je hond of kat: snacks met een cocktailprikkertje, noten, uien, knoflook en kippenbotjes.

Voorkom ook dat je gasten je huisdier iets voeren. Honden zijn meesters als het gaat om bedelen, dus de kans bestaat dat een van je gasten zich laat verleiden om iets te geven. Maak je gasten dus duidelijk dat je huisdieren niet gevoerd mogen worden.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat geldt nog meer als het druk is en het huis vol staat met versieringen. Welke hond of kat kan een mooie glimmende slinger weerstaan? Voor je het weet is de slinger omgetoverd in een object om mee te spelen. Dat kan natuurlijk helemaal misgaan. Wist je trouwens dat naaldbomen giftig zijn? Nog meer reden om je hond of kat uit te buurt te houden van bijvoorbeeld een kerstboom.

Rust in de drukte

Rond oud en nieuw wordt er veel vuurwerk afgestoken. Dat gaat gepaard met veel geflits en geknal. Veel honden en katten zijn daar bang voor. Ze kunnen trouwens ook nerveus worden als er veel mensen over de vloer zijn. Zorg daarom dat je huisdier een vertrouwde plek heeft waar hij zich terug kan trekken. Bijvoorbeeld een bench met een kleedje eroverheen. En laat je gasten weten dat ze je hond of kat niet onnodig aandacht moeten geven. Zo kan hij ondanks de drukte een beetje rust ervaren.

Afleiding kan ook helpen. Geef je hond bijvoorbeeld een lekker bot waar hij uren aan kan knagen. Of geef je kat een leuk speeltje om mee te ravotten. Is hij ondanks alles toch nog steeds gestrest? Dan kun je hem ook een No Stress-product geven. In dat geval is het het beste om even met je dierenarts te overleggen welk middel geschikt is.

Hou vast aan je routine

In de vakantieperiode is alles anders dan normaal. Je hond kan dat als rommelig ervaren. Probeer daarom vast te houden aan de routine zoals je hond die gewend is: zijn eetroutine, zijn wandelroutine enzovoort. Is je hond bang voor vuurwerk en wil hij daarom niet naar buiten? Neem hem dan mee naar een gebied waar geen vuurwerk afgestoken wordt: lekker naar het bos, naar een mooi natuurgebied.

Heerlijk genieten voor jou en je huisdier!