Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Hittegolf?

Bestel een verkoelend matje voor je kat

Naar koelmat

9 verkoelingstips voor katten bij warm weer

In Nederland kan het tijdens een hittegolf extreem warm worden. Hoe maak je het leven voor je kat wat aangenamer tijdens zo’n warmteperiode?

 

1. Maak kattenijsjes

Het maken van kattenijsjes is zeer simpel. Vul bijvoorbeeld een ijsvormpje met brokjes en natvoer en vries deze in. Plaats vervolgens de ijsblokjes in een drinkbakje zodat het water lekker fris wordt en een heerlijk smaakje heeft! Geef een kattenijsje niet direct aan je kat. Je kat kan met zijn tong vast te komen zitten aan het ijsje.

2. Genoeg drinken

Zorg dat je kat op zoveel mogelijk plekken een bakje met vers water kan vinden. Kies plekken die jouw kat tijdens zijn ‘looproute’ passeert. Katten zijn moeilijke drinkers en drinken vaak te weinig. Met dit warme weer is het extra belangrijk dat jouw kat genoeg drinkt. Een drinkfontein kan helpen jouw kat meer te laten drinken. Het stromende water nodigt een kat namelijk uit! Doordat het water blijft stromen blijft het tevens fris en schoon. 

3. Keep it calm

Tijdens een warme zomerdag is het geen dag om intensief spelletjes te spelen met je kat. Laat de kattenhengel even met rust!

4. Een aangenaam briesje

Met een ventilator kun je aangenaam briesje creëren voor jouw kat. Veel katten vinden het heerlijk om er languit voor te gaan liggen. Let wel op dat de pootjes van jouw kat niet tussen de ventilator kunnen komen.

5. Een koele ruimte

Zorg dat je tenminste één ruimte helemaal donker houdt zodat je de warmte buiten houdt. Kamers met tegels zijn favoriet. Tegels voelen namelijk heerlijk koel aan voor jouw kat.

6. Water-speeltjes

Vul een grote bak/kom met water en plant hier wat waterbestendige speeltjes in. Katten vinden vaak het vissen in het water erg leuk. Tevens verfrist dit direct de pootjes van jouw kat.

7. Koelmatjes

Er zijn speciale koelmatjes voor katten. Deze matjes voelen koel aan en de meeste katten gebruiken het als een relaxmat. Ook een fles met water invriezen en vervolgens voorzien van een handdoek vinden katten vaak erg interessant!

8. Een washandje voor verfrissing

Je kunt het snuitje, de oren en de pootjes van jouw kat voorzichtig koelen met een washandje. Niet alle katten vinden dit even prettig dus tast het even af.

9. Let op voor het asfalt

Pas op met het naar buiten doen van jouw kat. Het asfalt kan namelijk erg warm zijn tijdens een zomerdag. Het kan zelfs zo warm zijn dat jouw kat zijn voetzooltjes kan verbranden. Voel voorzichtig aan het asfalt om de temperatuur te checken. Hou anders je kat nog even binnen.

Hoe herken je oververhitting? Je kat kan extreem gaan hijgen erg onrustig zijn. Herken je deze symptomen? Raadpleeg dan altijd je dierenarts.