Wormen

Wormen zijn vaak een veelvoorkomend en onzichtbaar probleem. Je komt er pas achter dat het om een wormbesmetting gaat als je kat dusdanig besmet of verzwakt is. Symptomen van een wormbesmetting kunnen zijn: gewichtsverlies, veelvuldig braken, diarree en irritatie rondom de anus.

Je kat kan gemakkelijk een wormbesmetting oplopen; wormeneieren zijn namelijk overal. Je kat kan onder andere besmet raken door het eten/vangen van een besmette prooi, de uitwerpselen van andere besmetten dieren, maar ook vlooien kunnen een wormbesmetting doorgeven.

Hoe voorkom je een wormenbesmetting? Ontworm je kat regelmatig. De ESCCAP, een onafhankelijke organisatie die zich specifiek bezig houdt met parasieten bij huisdieren, adviseert je kat minimaal vier keer per jaar te behandelen tegen wormen. Je vindt op VoorMijnDier ontwormingsmiddelen in tablet- en pastavorm van merken als Milbemax en Drontal.

Wormen bij kittens
Vrijwel iedere kitten wordt besmet met wormen via de placenta en de melkklieren van de moederpoes. Ontworm kittens daarom op een leeftijd van 3, 5, 7 en 9 weken en daarna met 3,4,5,6 maanden.

Filters

10 producten

Filters

10 producten