Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Heeft jouw dier last van reisziekte / wagenziekte?

Wist je dat ook dieren last kunnen hebben van reisziekte? 1 op de 6 honden heeft last van reisziekte/wagenziekte.

Wat is reisziekte/wagenziekte bij dieren?

Een dier is reisziek als de hersenen teveel signalen krijgen vanuit het evenwichtssysteem. Het dier is misselijk en kan gaan braken, kwijlen en trillen. Het dier is onrustig en angstig.

Wat kun je doen als jouw dier last heeft van reisziekte?

Onze autoreistips:

  1. Zet ramen een stukje open zodat er genoeg frisse lucht naar binnenkomt;
  2. Let op de temperatuur. Zorg dat de auto niet te warm of te koud is. Dieren kunnen moeilijker warmte afvoeren;
  3. Zorg voor pauzes. Laat je dier even uit de auto en geef hem de mogelijkheid om te drinken;
  4. Train autoreisjes. Zet je hond in de auto en geef hem hier eten of speel een beetje met hem. Start vervolgens de motor en rij een paar meter vooruit. Bouw het langzaam op, hou hierbij jouw hond als graadmeter. Heb je een puppy of kitten? Begin hier dan direct mee;
  5. Gebruik niet alleen de auto voor dierenartsbezoekjes, maar ook voor leuke dingen zoals een boswandeling of visite. Zo zal je dier minder angstig zijn.

Middelen tegen reisziekte/wagenziekte

Daarnaast is er een diergeneesmiddel beschikbaar. Deze tabletten voorkomen in 93% van de gevallen dat dieren reisziek worden. Deze tabletten zijn beschikbaar bij de dierenarts en dienen 1 uur voor de reis gegeven te worden. Ze werken minimaal 12 uur.

Liever iets natuurlijks? Puur Reis is een middel op natuurlijke basis. Ook het Thundershirt kan jouw hond helpen bij angst.

Download e-book

Wil jij nog meer weten over reizen met je hond? Download dan direct ons gratis e-book "Reizen met je hond". Klik op de afbeelding om verder te gaan.

Download gratis e-book