Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Ebook Vuurwerkangst

Vuurwerkangst?

Lees hier alles wat jij moet weten over vuurwerkangst

Gratis e-book aanvragen

Middelen tegen vuurwerkangst voor honden

Er zijn diverse middelen op de markt om vuurwerkangst te onderdrukken. Zorg altijd dat je de gebruiksaanwijzing goed leest, wanneer je deze producten gaat gebruiken. Met de meeste producten moet je ruim van te voren beginnen, oriënteer je dus op tijd, zodat je je hond de periode rond de jaarwisseling goed kan laten doorkomen.

Adaptil

Adaptil werkt met feromonen. Feromonen zijn geurstoffen die het dier op zijn gemak stellen, maar voor mensen niet ruikbaar zijn. Adaptil is beschikbaar in een verdamper, spray en halsband. Wanneer je de verdamper wilt gebruiken voor het geruststellen van je hond tijdens de jaarwisseling moet je voor het beste resultaat de verdamper minimaal 2 weken van tevoren al in het stopcontact te doen.

De halsband is ideaal om tijdens de jaarwisseling te gebruiken bij het uitlaten. De feromonen neemt de hond dan mee naar buiten en voelt zich nog steeds op zijn gemak. De spray is minder effectief tijdens de jaarwisseling, deze kun je beter gebruiken bij tijdelijke / lokale angsten, zoals angst tijdens een autorit.

Er bestaan ook Adaptil tabletten. Deze tabletten werken niet met feromonen, maar met o.a. L-Theanine. Deze snelwerkende tabletten zorgen voor een tijdelijke geruststelling bij je hond, als je de tabletten twee uur van tevoren geeft. De tabletten mogen gecombineerd worden met de andere Adaptil producten.

Telizen

Telizen is een rustgevend supplement dat dagelijks gegeven dient te worden. De pillen bevatten de werkzame stof L-theanine, een stof die ook in groene thee zit, en die voor honden ontspannend werkt. Telizen is ook een geschikt middel om tijdens het trainen te gebruiken. Telizen zorgt ervoor dat de abnormale angstreactie afgezwakt wordt. Daarnaast werkt het rustgevend en verhoogt het de leercapaciteit. Niet iedere hond reageert even snel op het supplement. Het beste kun je daarom minimaal 6 weken vóór de jaarwisseling beginnen met het geven van de Telizen tabletten.

Thundershirt

Thundershirts zijn t-shirts voor honden die een bepaalde (zachte) constante druk uitoefenen op de romp van je hond. Dit zorgt voor een kalmerend effect. Het beste kun je je hond van te voren al een paar keer het shirt aantrekken zodat hij gewend is aan het dragen van het Thundershirt.

Homeopathische middelen

Er zijn ook homeopathische middelen op de markt die met bepaalde kruiden en planten rust kunnen geven aan de hond. De resultaten hiervan verschillen per hond. Voorbeelden van deze middelen zijn Phytonics Strezz en PUUR Tranquil.

 

Dierenarts

Wanneer je gebruik wilt maken van bepaalde rustgevende producten is het belangrijk dat je weet dat het geschikt is voor jouw hond. Je kunt het beste je hond van te voren laten controleren door de dierenarts. De dierenarts kan jou adviseren welke artikelen geschikt kunnen zijn voor jouw hond en kan bij ernstige angst ook rustgevende middelen voorschrijven.

Wil jij nog meer weten over vuurwerkangst? Download dan direct ons gratis e-book "Vuurwerkangst?". Klik op de afbeelding om verder te gaan.

Download gratis e-book