Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Ebook gebit hond

Hoe verzorg je het gebit?

Lees hier alles wat jij moet weten over het hondengebit

Gratis e-book aanvragen

Hoe verzorg je het gebit van je hond?

Veel honden hebben last van tandproblemen. Tandproblemen kunnen onder andere ontstaan door het geven van natvoer, schrokgedrag, aanleg, leeftijd (oudere dieren hebben sneller gebitsproblemen) en slechte mondverzorging. Een goede gebitsverzorging is van belang om tanden, kiezen en tandvlees gezond te houden.

Hoe kun je het gebit van jouw hond verzorgen?

Tandenpoetsen

Tandenpoetsen is zeer effectief. Je kunt je hond aan het tandenpoetsen laten wennen door wat tandpasta (speciaal voor de hond) op je vinger te doen en dit langs de tanden van je hond te laten gaan. Wanneer je hond hieraan gewend is geraakt kun je kiezen voor een (vinger)tandenborstel. Gebruik altijd tandpasta dat speciaal voor honden is, vaak zijn deze tandpasta’s verrijkt met een smaakje.

Lees hier meer over tandenpoetsen bij honden.

Mondwater voor honden

Dit kan dagelijks in het drinkwater gedaan worden. De enzymen in het mondwater pakken slechte bacteriën aan en verminderen de vorming van tandplak en een slechte adem. 

Gebitsverzorgende kauwspeeltjes

Kauwspeelgoed zijn er in alle vormen en maten. Doordat de hond het ziet als spelen of een beloning is dit vaak een makkelijke manier van om het gebit van jouw hond te verzorgen. De kauwbeweging gaat het ontstaan van tandplak tegen.

Dentalbrokken

Er is speciale voeding voor je hond beschikbaar tegen tandproblemen. Deze brok is vaak wat groter en anders van textuur. De hond moet daardoor meer moeite doen om de brok kapot te bijten. Hierdoor worden etensresten en tandplaque er als ware afgeschuurd. 

Download gratis e-book 'Een gezond gebit'

Heeft jouw hond gebitsproblemen? In ons gratis e-book 'Een gezond gebit' lees je alles over gebitsproblemen. Klik op de afbeelding om naar het gratis e-book te gaan.


Gebit hond verzorgen