Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Waarom zou je jouw hond een jasje aan doen?

Hondenkleding wordt vaak gezien als iets raars en overdreven, terwijl het in sommige gevallen heel normaal en noodzakelijk kan zijn.

Bescherming tegen weersinvloeden

In de herfst en in de winter kan het voorkomen dat je jouw hond aan het uitlaten bent in de kou en/of regen. Honden met een dikke vacht zullen minder snel van deze weersomstandigheden last hebben dan honden met een dun vachtje. Wanneer een hond een dunne vacht (geen of weinig ondervacht) heeft, kunnen ze snel afkoelen door de regen. Een optie is dan om je hond een jas aan te doen. Zo blijven ze droog en hoeven ze geen nat en koud lichaam te compenseren.

Hoe kan je zien dat je hond het koud heeft?

Wanneer je ziet dat je hond het koud heeft, ook honden rillen als ze het koud hebben, dan kun je een jasje overwegen. Honden die met koud weer niet naar buiten willen, kunnen het ook koud hebben.

Na een operatie

Honden die geopereerd zijn hebben soms de neiging aan hun wond te gaan likken. Door je hond een jasje of T-shirt te laten dragen kunnen ze niet meer bij hun wond, waardoor de wond makkelijker kan genezen.

Alleen voor kleine hondjes?
Nee, jassen zijn niet alleen voor kleine hondjes. Ook grote honden zoals dalmatiërs, weimaraners en de podenco kunnen veel baat hebben bij een jas. Jassen zijn in alle soorten en maten te koop.

Wennen

Niet alle honden zijn direct gewend aan het dragen van een kledingstuk. Soms kan het even duren voordat je dier er de voordelen in ziet.

Sommige dieren zullen er echter nooit aan gewend raken en trotseren liever de kou. Is jouw hond geopereerd en is het kledingstuk een grotere last dan de wond? Er is ook zalf te koop die je op de wond kan smeren zodat je hond niet aan de wond gaat likken. Raadpleeg voor gebruik je dierenarts.