Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20

Waar zijn er teken?

Teken komen niet alleen in bos en hei voor hoewel dat weleens wordt gedacht. Ze komen vrijwel overal voor. Zelfs gewoon in je achtertuin. Ze komen eigenlijk overal voor waar vegetatie is. Dus vrijwel overal waar je met de hond wandelt. Het is een fabeltje dat teken alleen vanaf hogere vegetatie op een gastheer vallen. Teken houden zich schuil tussen dode bladeren, op takken, graspollen, varens, noem maar op. Vanuit hun schuilplaats stappen ze over op een gastheer, vaak je hond, om naar hun favoriete plekje te kruipen om bloed te zuigen.

Teken komen bijna het hele jaar voor. De tijd dat alleen de zomer de tijd was om bedacht te zijn op teken is voorbij. Ze worden vooral actief als de temperatuur boven een graad of acht Celcius komt.

Op Tekenradar kun je precies zien waar teken in Nederland voorkomen en waar er teken zijn gevonden die besmet zijn met bijvoorbeeld de Ziekte van Lyme.

Wil jij nog meer weten over? Download dan direct ons gratis e-book "Teken bij honden". Klik op de afbeelding om verder te gaan.

Download gratis e-book

Gerelateerde producten