Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Met je hond/kat in het vliegtuig?

De regels voor het reizen met je hond of kat verschillen per luchtvaartmaatschappij. Soms komt je dier eerst in een dierenhotel en wordt daar opgevangen door speciaal opgeleide dierenverzorgers.
De meeste maatschappijen vervoeren huisdieren alleen in een kennel in het vrachtruim van het vliegtuig. Dit vrachtruim is verwarmd en wordt onder normale druk gehouden. Ook kan het zijn dat je jouw dier mee mag nemen als ‘handbagage’.

Wat moet je meenemen?

  • Een geldige gezondheidsverklaring ondertekend door een bevoegde dierenarts. Hoe recent deze verklaring moet zijn is per land verschillend.
  • Een geldige hondsdolheidverklaring, ondertekend door een lokale inspecteur van de veterinaire dienst of een andere ambtenaar. Je dier moet 28 dagen voor vertrek ingeënt zijn tegen hondsdolheid.
  • Een reis(kennel) met IATA-keuring, deze voldoet aan de eisen van Europese luchtvaartmaatschappijen.

Tips:

  • Bevestig een label met de naam van het dier en de voederinstructies aan de zijkant van de kennel.
  • Oefen eerst met de kennel thuis.
  • Geef je huisdier licht verteerbaar voedsel en onbeperkt water.

Neem altijd ruim van tevoren contact op met je luchtvaartmaatschappij. Zij kunnen je precies informeren over de regels die bij hen gelden en de kosten die zij rekenen voor het vervoer. Vergeet ook niet te informeren naar de regels die gelden in het land waar je naar toe wilt reizen bijvoorbeeld bij de ambassade van het land van je bestemming.

Download e-book

Wil jij nog meer weten over reizen met je hond? Download dan direct ons gratis e-book "Reizen met je hond". Klik op de afbeelding om verder te gaan.

Download gratis e-book