Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20

Ebook Vuurwerkangst

Vuurwerkangst?

Lees hier alles wat jij moet weten over vuurwerkangst

Gratis e-book aanvragen

Leer vuurwerkangst bij je hond af via training

Het lijkt misschien wat overdreven om voor vuurwerkangst een hele training door te lopen. Het gebeurt echter vaak dat de angst zich gaat generaliseren. Dit betekent dat je dier dezelfde angst kan gaan ervaren voor bijvoorbeeld onweer en andere geluiden. Dit kan steeds erger worden. Ook kan het zijn dat de je huisdier vuurwerk gaat associëren met buiten en daarom niet meer naar buiten durft.

Het doel van de training is om vuurwerkgeluiden te koppelen aan een ontspannen en prettig gevoel. Simuleer de vuurwerkgeluiden via een CD of bijvoorbeeld YouTube. Wanneer je gaat spelen met je kat/hond, zet iemand anders zacht de vuurwerkgeluiden aan. Laat de huisdier rustig wennen aan de geluiden en zet tijdens de verschillende trainingssessies het geluid steeds iets harder. Zorg dat je kat/hond niet schrikt van het geluid of angstsymptomen gaat vertonen, dan staat het geluid te hard. Je dient het geluid dan weer zachter te zetten en opnieuw te beginnen.

Bouw langzaam de tolerantie van het dier op en maak de sessies niet te lang. De training kan een aantal weken tot maanden duren, dit is afhankelijk van jouw huisdier. Het is echter wel belangrijk dat je begint met trainen in een periode waar er geen kans is dat er echt vuurwerk afgestoken wordt.

Wil jij nog meer weten over vuurwerkangst? Download dan direct ons gratis e-book "Vuurwerkangst?". Klik op de afbeelding om verder te gaan.

Download gratis e-book

Gerelateerde producten