Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Hond mee op vakantie? Vergeet de verzekering niet!

In Nederland is het niet verplicht om je huisdier te verzekeren. Maar in diverse andere landen in Europa ben je wel verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben voor je huisdier. Ga je op vakantie met je hond zonder verzekerd te zijn, kan je dat duizenden euro’s kosten.

Verschillende verzekeringen

Bij het verzekeren van huisdieren denken de meeste huisdiereigenaren aan een huisdierverzekering voor medische kosten. Maar als jouw geliefde huisdier bij andere mensen dingen stuk maakt, heb je aan die verzekering niets.
De schade die jouw huisdier maakt, kan onder je aansprakelijkheidsverzekering vallen. De meeste verzekeringen verzekeren huisdieren automatisch mee. Maar check ruim voor vertrek of jouw verzekering dit ook doet. Is dit niet het geval, dan kun je vaak een aanvullende verzekering nemen voor je huisdieren.

In het buitenland

In Denemarken, Frankrijk, Italië, Spanje en bepaalde deelstaten van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk is een verzekering voor honden verplicht. In België, Zweden en het Verenigd Koninkrijk is een verzekering, net als in Nederland, niet verplicht.

Sommige landen stellen ook extra eisen aan zogenoemde ‘gevaarlijke rassen’. Die lijst met rassen is voor elk land anders. Check altijd ruim voor vertrek of jouw hond daar eventueel onder valt.

Op doorreis

Ook als je op doorreis bent, dien je rekening te houden met de regels van de landen waar je doorheen rijdt. Rij je bijvoorbeeld met de auto naar Engeland, dan kom je door Frankrijk en is je hond verzekeren verstandig om te doen.

Download e-book

Wil jij nog meer weten over reizen met je hond? Download dan direct ons gratis e-book "Reizen met je hond". Klik op de afbeelding om verder te gaan.

Download gratis e-book