Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20

Hoe verwijder je op de juiste wijze een teek?

Wanneer jouw hond of kat een teek heeft moet deze zo snel mogelijk verwijderd worden, maar wel op de juiste manier. Alleen door een teek zorgvuldig te verwijderen zorg je ervoor dat de teek zo min mogelijk kans heeft om ziektes te over te brengen.

Hoe verwijder je een teek?

Gebruik een goede tekentang en probeer de teek zo dicht mogelijk bij de kop (en niet het lichaam!) beet te pakken. Trek de teek voorzichtig recht uit de huid met toenemende kracht. Desinfecteer vervolgens het bijtwondje.

Wat je vooral niet moet doen?

De teek irriteren met vuur of er iets overheen smeren. Op deze manier wordt de teek geïrriteerd en is de kans groter dat de teek juist extra speeksel produceert. In dit speeksel kunnen ziekteverwekkers zitten.

Als je de teek hebt verwijderd is het belangrijk om het wondje in de gaten te houden. Let op verkleuring van de omgeving van het wondje, zwellingen en rode ringen. Raadpleeg een dierenarts als het wondje niet snel herstelt of er vreemd uit gaat zien. Let ook op het gedrag van je hond. Het kan tussen de vijf tot twintig dagen duren voor symptomen zich manifesteren maar als je hond koorts krijgt of lusteloos lijkt, neem dan zeker contact op met een dierenarts.

Gerelateerde producten