Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20

Heeft jouw dier jeuk?

Net als mensen hebben dieren wel eens last van jeuk. Dit hoeft niet altijd een ernstige oorzaak te hebben. Maar als een dier zich erg vaak krabt of likt, dan is er misschien sprake van een onderliggend gezondheidsprobleem.

Oorzaken

Jeuk kan talloze oorzaken hebben. Enkele daarvan zijn: huidziekten, (voedsel)allergie, eczeem, infecties, afgeknelde zenuwen en psychische aandoeningen. Chronische jeuk kan het leven van een dier bederven en het is dus aan de verzorger achter de oorzaak te komen en een oplossing te zoeken. Dit doe je het beste met de hulp van een dierenarts.

Symptomen

De symptomen van jeuk zijn eenvoudig te zien. Het dier krabt, bijt of likt zich vaak. Ook kunnen kale plekken ontstaan, die als er door wordt gekrabd, ook beschadigd kunnen raken. De huid vertoont wondjes of korstjes van oude wondjes.

Middelen

Er zijn allerlei middelen te koop die de irritatie van de huid op de plek waar wordt gekrabd of gelikt kunnen verzachten. Maar dit pakt zelden de oorzaak aan. Lees goed de beschrijving van het middel en pas alleen middelen toe die geschikt zijn voor het soort dier dat je gaat behandelen. Let erop dat jeuk een symptoom kan zijn van een aandoening die je niet met een zalfje oplost. Raadpleeg altijd je dierenarts als de jeuk niet snel overgaat. 

Naar de dierenarts

Aanhoudende jeuk kan de kwaliteit van leven van je dier aanzienlijk verminderen. Het is daarom belangrijk achter de oorzaak van de jeuk te komen. Er zijn talloze bronnen van jeuk en het is vaak erg moeilijk er zelf achter te komen wat het nou precies veroorzaakt. Ga niet zelf dokteren want dat kan de jeuk verergeren. Schakel een dierenarts in om achter de oorzaak van de jeuk te komen. Wacht hiermee niet te lang, ook omdat het krabben, bijten of likken weer andere gezondheidsproblemen kan veroorzaken. 

Gerelateerde producten