Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Je huisdier is goed voor je gezondheid

Extra reden om hem of haar in topvorm te houden

Bekijk onze producten

Gezonder dankzij je huisdier

Je huisdier zorgt elke dag voor veel gezelligheid en vrolijkheid. Maar wist je dat hij of zij ook goed is voor je gezondheid? Nog meer reden dus om je lieve hond, kat of knager extra te vertroetelen. Hoe maakt jouw dier je gezonder? Wij zetten zeven redenen op een rij.

1. Meer beweging

Dieren zorgen dat je in beweging komt, en blijft! Veel mensen zitten steeds vaker en langer, terwijl dat niet goed is voor de gezondheid. Wat geweldig dus dat je hond uitgelaten moet worden en wil spelen! Of dat bijvoorbeeld je konijnenhok verschoond moet worden. Allemaal activiteiten waar je je huisdier dankbaar voor kunt zijn, want die beweging is erg goed voor je. En je verbrandt ook nog eens wat extra calorieën!

2. Meer frisse buitenlucht

Dierenbezitters komen meer buiten. Lekker ravotten met je hond in het bos, een fikse wandeling over het strand of door het park — heel wat momenten om je longen vol te zuigen met frisse buitenlucht. En vaak word je daar omringd door helder groen, strak blauw of andere natuurlijke kleuren. Studies hebben aangetoond dat je lichaam daardoor minder stresshormonen aanmaakt. Bovendien is lichaamsbeweging in de buitenlucht goed voor de weerstand en levenskwaliteit.

3. Minder stress

De band tussen mens en dier kan enorm hecht zijn. Vergelijkbaar met de band van een vader of moeder met een kind. Als je je huisdier aanhaalt en vertroetelt, komt het hormoon oxytocine vrij, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Je voelt dan meer liefde en tegelijkertijd minder stress. Minder stress is goed voor je hart. Wie wordt er niet rustig van een vredig spinnende kat?

4. Meer zelfvertrouwen

Ze worden niet voor niks trouwe viervoeters genoemd. Je huisdier is er altijd voor je. Hij oordeelt niet en is altijd blij met je, ook als je je dag even niet hebt. Wat heerlijk dat er altijd iemand is die je accepteert zoals je bent. Je dier geeft je gevoel van eigenwaarde en zelfvertrouwen altijd een heerlijke boost.

5. Goed voor kinderen

Baby’s die in hun eerste levensjaar opgroeien met dieren, hebben later minder last van allergieën dan andere baby’s. Huisdieren zijn dus goed voor de weerstand van je kind. Ook wordt een kind blij van een dierenvriendje, gewoon omdat het super is om een vriendje te hebben dat er altijd voor je is. Ook blijkt uit onderzoeken dat een kind weerbaarder wordt van een huisdier.

6. Meer sociale contacten

Je huisdier brengt je in contact met andere dierenliefhebbers. Je komt elkaar tegen tijdens het uitlaten in het park of je hebt makkelijk een gesprekje met de buren over je konijn of kat. Het is natuurlijk ook leuk om je ervaringen met je huisdier met anderen te delen via internet. Gedeelde interesses brengen mensen bij elkaar!

7. Minder smartphone

Voor veel mensen geldt dat hun leven wordt beheerst door de digitale wereld. Je huisdier kan je even losweken van die constante stroom aan informatie. Ook kinderen verruilen een scherm graag voor tijd met een huisdier. Even los van je smartphone en samen met je huisdier!

Ze verdienen de beste verzorging

Je huisdier heeft dus op allerlei manieren een goede uitwerking op je. Daarom geef je hem of haar natuurlijk de beste verzorging en de beste voeding. Daarbij helpen wij je graag. Op VoorMijnDier.nl krijg je professioneel advies van dierenartsen uit het hele land, zodat je altijd de beste voeding en onderhoudsproducten kunt vinden voor jouw huisdier. VoorMijnDier, uit liefde voor je huisdier.