Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20

Waarom heeft jouw kat kattengras nodig?

Kattengras is vrij bekend, maar niet iedereen weet wat dit gras precies voor zijn/haar kat kan betekenen. Waarom zou je kattengras voorschotelen aan je kat?

Foliumzuur

Katten hebben een natuurlijke behoefte aan foliumzuur (B11) en dit zit onder andere in grassoorten. Foliumzuur maakt hemoglobine aan in de rode bloedcellen. Dit heeft je kat nodig om zuurstof in het lichaam te vervoeren. Bij een tekort aan foliumzuur kan bloedarmoede optreden.

Haarballen

Kattengras kan daarnaast helpen bij katten die last hebben van haarballen. Kattengras irriteert namelijk de maag van de vleesetende kat. Hierdoor braakt de kat graag het gras, en daarmee ook de haarbal, uit.

Voor de binnenkat

Een buitenkat vindt vaak de juiste grassen in de natuur. Een binnenkat heeft alleen het groen van eventuele kamerplanten. Veel kamerplanten zijn giftig, kattengras is daarom een betere oplossing.

Kattengras is kant-en-klaar te koop, maar je kunt ook zelf met kattengraszaad aan de slag. Kattengraszaad ontkiemt vrij snel, na 5 tot 8 dagen heb je al een vers portie kattengras. Kies het liefst voor een zachte kattengrassoort, dit is minder scherp in de keel van je kat.

Is je kat klaar met eten, knabbelen en sabbelen? Zet het dan even op een koele/niet te lichte plek. Zo blijft het kattengras langer vers.

Gerelateerde producten