Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Schurft bij je konijn

Mijten die schurft veroorzaken leven in de huid van een konijn en graven daar gangen. Deze huidmijten zijn niet zichtbaar met het blote oog en zelfs onder de microscoop zijn sommige huidmijten niet zichtbaar. Schurft is ook besmettelijk voor mensen. Huidmijten kunnen niet lang overleven op een mens, maar veroorzaken wel veel jeuk.

Wat zijn de symptomen?

Hoe kan je zien dat je konijn schurft heeft? Schurft geeft je konijn erg veel jeuk. Je konijn schudt met haar hoofd en begint plekken op de huid kapot te krabben en bijten. De vacht van een konijn met schurft bestaat daarom uit een aantal kale plekken met wondjes en korsten. Deze korsten hebben vaak een beige tot witachtige kleur. Deze korsten bevinden zich vaak rond de randen van de oren, de oogleden, de neus, de bek en de poten.

Wat te doen als je konijn schurft heeft?

Hoe langer je wacht met behandeling, hoe meer korsten er op treden. Grote delen van het lijf kunnen worden bedekt. Hoe meer wonden des te makkelijker bacteriële-en/of schimmelinfecties kunnen optreden. Als je denkt dat je konijn schurft heeft ga dan naar de dierenarts. Je dierenarts kan vaststellen of je konijn inderdaad schurft heeft en de juiste medicatie voorschrijven.