Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Laat je kat geen hondenvoer eten!

Katten zijn zogenaamde ‘obligate carnivoren’. Dit betekent dat hun hele spijsvertering en stofwisseling zijn ingesteld op het eten van vlees en de voedingsstoffen die daaruit voortkomen.

Katten zijn hier veel strikter in dan honden. Honden zijn hoofdzakelijk vleeseters, maar ze halen ook bouwstoffen uit plantaardige bronnen. Een kat doet dat niet. Het enige plantaardige dat een kat eet is (katten)gras, en dat doet hij om te braken, het wordt dus niet verteerd.

Het meeste hondenvoer is daarom niet geschikt om aan je kat te geven omdat er vaak granen en andere plantaardige producten in zijn verwerkt. Het vleesgehalte in hondenvoer kan zelfs erg laag zijn. De kat komt met dat voer heel veel voedingstoffen tekort, zoals het aminozuur taurine dat de kat niet zelf aan kan maken en daarom aan kattenvoer wordt toegevoegd.

Een kat kun je dus niet hetzelfde voer geven als een hond. Maar het is niet erg als een kat af en toe een hapje neemt uit de voerbak van een hond. Hondenvoer mag echter nooit als hoofdvoer dienen voor een kat.