Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20

Krabpaal, krabmat of krabpaneel?

Er zijn heel veel verschillende voorwerpen te koop waar je kat zijn krabbehoefte op kan uitoefenen. Katten krabben graag op een structuur die de krabbeweging niet tegen gaat. Zo moet het materiaal niet té hard zijn en krabben ze graag met de structuur van het materiaal mee. Sommige katten krabben graag horizontaal en andere katten krabben graag verticaal. Voor een kat die graag verticaal krabt is het belangrijk dat de kat wanneer hij zich lang maakt een vloeiende krabbeweging kan maken. Het krabgedeelte moet dus lang genoeg zijn. Daarnaast moet het krabvoorwerp stabiel staan, katten kunnen bijvoorbeeld gaan hangen aan een krabpaal.

Tips:

  • Wanneer je je kat als kitten al gewend laat raken aan een krabpaal, geeft dit een zekere garantie voor de toekomst. Breng je kitten steeds naar de krabpaal toe, bijv. door spel.
  • Plaats een krabvoorwerp altijd in de looproute van je kat. Als je het krabvoorwerp op een plek plaatst waar de kat nauwelijks komt, zal hij het hoogstwaarschijnlijk negeren.
  • Plaats het krabvoorwerp dichtbij de plek waar je kat slaapt. Katten krabben graag nadat ze geslapen hebben.
  • Plaats het krabvoorwerp bij een deurpost. Een kat krabt vaak direct bij binnenkomst.
  • Wanneer je meerdere katten hebt is het belangrijk om ze wat meer keuze te geven. Zo is het advies om één krabvoorwerp per kat te plaatsen plus één extra. Wanneer je weinig ruimte hebt is een krabpaneel ideaal.

Gerelateerde producten