Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Hoe verzorg je het gebit van een kat?

Hoe verzorg je het gebit van een kat? Onze dierenarts geeft je graag advies.

Dentalvoeding

Een kat die brokken krijgt heeft minder last van tandplak dan een kat die alleen natvoer krijgt. Daarbij zijn er speciale brokken tegen tandproblemen. Deze brokken zijn iets groter en anders van textuur. Hierdoor moet je kat meer moeite doen om de brokken kapot te bijten. Het tandplaque op de tanden van de kat wordt hierdoor afgeschuurd. Daarnaast zitten er in deze voeding bepaalde ingrediënten zoals natriumpolysofaat die de vorming van tandplaque en tandsteen doet verminderen.

Tandenpoetsen bij je kat

Net als bij mensen vormt tandenpoetsen een belangrijk onderdeel van de verzorging van het gebit. Door de tanden van je kat regelmatig te poetsen verwijder je tandplaque en help je tandsteen te voorkomen. Je kunt de tanden van een kat poetsen met een dierentandenborstel of met speciale gaasjes. Gebruik ook altijd dierentandpasta en niet je eigen tandpasta. In onze tandpasta zit namelijk fluoride en andere schuimvormende stoffen, dit kan darmstoornissen veroorzaken bij je kat. Poets de tanden van je kat twee a drie keer per week. Één keer langs alle tanden en kiezen heen gaan is al voldoende om de vorming van tandplaque tegen te gaan. 

Mondwater voor katten

Het gebit automatisch verzorgen kan met mondwater. Virbac Vet Aquadent voeg je toe aan het drinkwater van je kat. De vloeistof zorgt dat de bacteriegroei in de mond geremd wordt, hierdoor krijgt tandsteen minder kans.

Kauwspeeltjes

Kauwspeeltjes zorgen ervoor dat de kat tijdens het spelen zijn gebit verzorgd. Door te kauwen zorgt de wrijving tussen het materiaal en de tanden ervoor dat de tanden ‘gepoetst’ worden.

Wil jij nog meer weten over gebitsproblemen bij katten? Download dan direct ons gratis e-book "Een gezond gebit". Klik op de afbeelding om verder te gaan.

Download gratis e-book