Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20

Ebook Vlooien Kat

Heeft je kat vlooien?

Wij hebben alles om vlooien te bestrijden

Anti-vlooienmiddelen voor katten >

Help, mijn kat heeft vlooien!

Heeft jouw kat vlooien? Dan is het belangrijk dat je snel tot actie overgaat. Een vlo kan namelijk tot 50 eitjes per dag produceren en dit wel 50 tot 100 dagen lang. Voor je het weet heb je te maken met een serieuze vlooienplaag!

Hoe bestrijd ik de vlooien van mijn kat?

Voor een effectieve vlooienbestrijding is het belangrijk dat je niet alleen je dier behandelt met een vlooienmiddel, maar ook je omgeving grondig onder handen neemt. 5% van de vlooien zit namelijk op jouw dier en 95% van de vlooienpopulatie bevindt zich in de omgeving.

Lees hier hoe je weet of je kat vlooien heeft.

Hoe dood ik de vlooien op mijn kat?

Vlooienmiddelen zijn er in allerlei soorten en maten. Kies altijd voor een vlooienmiddel dat alle levensstadia van een vlo: ei, larf, pop en vlo bestrijdt. 10% van een vlooienbesmetting bestaat namelijk uit volwassen vlooien en meer dan 90% uit eieren, larven en poppen. Als je alleen volwassen vlooien bestrijdt is dit niet voldoende om de cyclus te doorbreken.

De meest gebruikte vlooienmiddelen voor katten zijn spot-ons en vlooienbanden:

 • Spot-on’s zijn pipetjes met druppels die je zelf in de nek van je kat kunt aanbrengen. De werkzame stoffen in deze pipetten worden opgenomen door de huid en verspreidt via de huidolie. De vlooien op je kat worden direct gedood. Bovendien beschermt een spot-on je dier gemiddeld één maand lang tegen nieuwe vlooien. Wil je jouw kat blijven beschermen? Dan dien je iedere maand een nieuwe spot-on aan te brengen in de nek van je kat.
 • Vlooienbanden zijn halsbanden met werkzame stoffen. Wanneer je jouw kat zo’n halsband om doet ontstaat er wrijving tussen de halsband en de vacht/huid van jouw kat. De werkzame stof zal opgenomen worden door de huid en verder verspreidt worden via de huidolie. Vlooien op het dier worden gedood. Een vlooienband biedt jouw dier tot wel acht maanden bescherming tegen nieuwe vlooien.

Hoe maak ik mijn huis vlovrij?

Het grootste deel van de vlooienpopulatie leeft in de omgeving van jouw kat. Dit betekent dat overal waar jouw kat komt in huis er vlooien op de loer kunnen liggen.

Hoe maak je jouw huis vlovrij? Zie hier een effectieve plan van aanpak:

 1. Stofzuig grondig. Stofzuig je gehele huis en verwijder na het stofzuigen direct de zak uit de stofzuiger. Plak de stofzuigerzak goed dicht voordat je hem weggooit.
 2. Gebruik omgevingsspray. Omgevingsspray is een spray die de vlooien doodt. Spray op alle plekken waar stofzuigen lastig is en/of onvoldoende effect heeft. Denk bijvoorbeeld aan hoekjes, kieren, tussen plinten en tapijt. Het kan nodig zijn om de behandeling meerdere keren te herhalen. Check de bijsluiter van de omgevingsspray die jij gebruikt.
 3. Was alle spullen die wasbaar zijn op 60 graden Celsius.

Gratis e-book Vlooien bestrijden

Benieuwd welke vlooienmiddelen er nog meer zijn? In ons gratis e-book lichten wij alle vlooienmiddelen voor katten uit. Ook lees je alles over de risico’s van een vlooienbeet en wat je moet doen als er een vlooienplaag is ontstaan in jouw huis.

Download gratis e-book

Gerelateerde producten

 1. Effipro Duo Spot-On Kat

  Vanaf: 17.99

 2. Advantage Kat

  Vanaf: 17.25