Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Speelgoed voor je knager?

Speeltjes voor knagers >

Lekker spelen met je knaagdier of konijn

Wist je dat konijnen en knaagdieren dol zijn op een mentale uitdaging? Het is nuttig én leuk om met je konijn of knaagdier te spelen. Je haalt het beste in hem of haar naar boven. We zetten graag voor je op een rij welke speeltjes er zijn voor knagers.

Natuurlijk gedrag

Van nature zijn konijnen gewend om op zoek te gaan naar voedsel. In gevangenschap ligt het voer voor het grijpen in een bakje. Ook hamsters en cavia’s vertonen in gevangenschap heel ander gedrag dan in het wild, als ze niet in een omgeving zitten die ze uitdaagt. Vandaar dat speelelementen erg belangrijk zijn. Het is erg makkelijk en leuk om dit soort elementen toe te voegen aan het verblijf van je konijn of knaagdier. Alles voor een gelukkig huisdier

Knagen

Knagers houden van … knagen. Dat is niks nieuws. Vandaar dat ze het heerlijk vinden om knabbelhoutjes te krijgen. Deze houtjes zijn geen vervanging van zijn normale voeding, maar zijn een aanvulling op het normale menu. Het knagen is goed voor het gebit en voorkomt dat hij zich gaat vervelen.

Verstopplekjes

Hamsters vinden het fijn als hun leefomgeving elementen bevat die ze in het wild ook hebben: plekjes om in weg te kruipen, gangetjes, holen enzovoort. Natuurlijk ziet een verblijf er anders uit dan in het wild, maar voor bijvoorbeeld een hamster kan het hetzelfde effect hebben. Het inrichten van het verblijf met leuke elementen wordt ook wel hamster-scaping genoemd. Dat is leuk om naar te kijken en je geeft je hamster een plek waar hij helemaal in zijn element is! Als hij zich prettig voelt, gaat hij eerder natuurlijk gedrag vertonen zoals graven en onderzoeken.

Knaagdierrad

Knaagdieren houden van lopen, lopen en nog eens lopen. Lekker rennen in een rad of in een hamstermolen. Naar het schijnt krijgen ze daar een euforisch gevoel van. Dat gun jij je knaagdier toch ook? En het is ook nog eens superschattig om te zien!

Speeltjes

Veel konijnen en knaagdieren houden van speeltjes. Het is alleen even uitzoeken welke! De enige manier om erachter te komen is door het te proberen: tunnels, balletjes, huisjes of misschien zelfs een wipwap! Het is belangrijk dat je knager zich niet verveelt en een leuke uitdaging heeft. Speeltjes voor knagers zijn speciaal ontworpen om je huisdier een leuke tijd te bezorgen.

Voer verstoppen

Laat je knager eens een beetje werken voor zijn voer. Dat klinkt zielig, maar het is een geweldige manier om hem bezig te houden. Verstop eens wat voer of een snackje in een wc-rolletje of een speelbal. Het maakt hem gelukkig om te zoeken naar voer want het gaat verveling tegen.

Spelen is leuk

Het komt er eigenlijk op neer dat een knager het leuk vindt om bezig te zijn. Als er voorwerpen om hem heen zijn die zijn natuurlijke instinct in hem naar boven halen, is hij helemaal in zijn element. Kortom, geef je konijn of knaagdier iets om mee te spelen. Dat is leuk voor jou en voor hem. Heb je vragen? Neem gerust contact met ons op!