Facebook Pixel

Vragen? Bel ons ma t/m vrij van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Hill’s Prescription Diet Urinewegen hond

Heeft je hond last van urinewegproblemen? Bestel dan een van de voedingen voor deze aandoening van Hill’s Prescription Diet, natuurlijk in overleg met je dierenarts. Maak hier een keus of vraag ons om advies. Vanaf 49,- wordt je bestelling gratis geleverd. Voor 22:00 besteld, is morgen in huis.

Urinewegproblemen bij je hond

Er kunnen verschillende indicaties zijn dat je hond urinewegproblemen heeft: in huis plassen, kleine plasjes of urine met een afwijkende kleur. Of misschien heeft hij pijn bij het plassen. Het zijn allemaal symptomen van problemen aan de urineweg en blaasgruis.

Wat is blaasgruis?

Blaasgruis is niet anders dan kristallen in de blaas van je hond. Deze kristallen ontstaan op het moment dat je hond niet afkomt van zijn afvalstoffen, zoals magnesium, fosfor en calcium. Deze afvalstoffen slaan neer en vormen kristallen, of blaasgruis. Dit gruis kan pijnklachten veroorzaken bij je hond.

Verschillende soorten blaasgruis

De belangrijkste soorten blaasgruis die voorkomen zijn struviet en oxalaat. De dierenarts zal vaststellen van welke variant jouw hond last heeft. Op basis van de diagnose schrijft hij een behandeling voor, in combinatie met een dieetvoeding om aandoeningen aan de urinewegen te lijf te gaan.

Hill’s Prescription Diet bij urinewegproblemen

Het is belangrijk dat de dierenarts een diagnose stelt en een dieetvoeding voorschrijft. Pas dan is Hill’s Prescription Diet doeltreffend. Heel wat honden hebben ervaren wat deze dieetvoeding kan betekenen. Van een hond met pijn naar een hond met plezier. Gebruik daarom alleen Hill’s Prescription Diet in overleg met je dierenarts. Het is belangrijk om na maximaal 6 maanden weer te overleggen over de te volgen behandeling.

Geen producten gevonden voor deze selectie.