Hill’s Prescription Diet Urinewegen hond

Heeft je hond last van urinewegproblemen? Bestel dan een van de voedingen voor deze aandoening van Hill’s Prescription Diet. Maak hier een keus of vraag ons om advies. Vanaf 49,- wordt je bestelling gratis geleverd. Voor 22:00 besteld, is morgen in huis.

Filters

4 producten

 1. Hill's c/d Urinary Care Hond
   Heeft je hond blaasstenen? Hill's c/d Urinary Care helpt. Deze voeding verlaagt de kans op terugkerende blaasstenen en helpt urinewegen gezond te houden. Kies hieronder een verpakking.
  Lees verder
  Hill's c/d Hond Kip 2kg

  Direct leverbaar
  15.79
  Hill's c/d Hond Kip 5kg

  Direct leverbaar
  33.99
  Hill's c/d Hond Kip 12kg

  Koop 2 voor 56.99 en bespaar 3%
  Direct leverbaar
  58.99
  Hill's c/d Hond Kip 12x370gr

  Langere levertijd i.v.m. leverproblemen
  31.99
  Hill’s c/d Urinary Care hond Stoofpotje kip & groenten

  Koop 12 voor 3.99 en bespaar 7%
  Direct leverbaar
  4.29
 2. Hill's Prescription Diet
   • Voor het oplossen van struvietkristallen en -stenen
   • Verlaagd magnesium
   • Tijdelijke dieetvoeding, fosfor en eiwitgehalte
  Lees verder
  Direct leverbaar 34.99

 3. Hill's Metabolic + Urinary

   Hill's Metabolic + Urinary is speciaal ontwikkeld voor honden met overgewicht en met een risico op calciumoxalaat- en struvietstenen. Deze voeding is niet alleen effectief, je hond zal er ook van smullen.

  Lees verder
  Koop 2 voor 67.99 en bespaar 3%
  Direct leverbaar
  69.99

 4. Hill's u/d Urinary Care Hond

   Heeft je hond gezondheidsproblemen door blaasstenen? Hill's u/d remt de ontwikkeling van oxalaat-, uraat- en cystinestenen. Het heeft een laag eiwitgehalte en minder zout. Kies hieronder een verpakking.

  Lees verder
  Hill's u/d Hond 5kg

  Direct leverbaar
  33.99
  Hill's u/d Hond 12kg

  Direct leverbaar
  60.99
  Hill's u/d Hond 12x370gr

  Langere levertijd i.v.m. leverproblemen
  31.99
Filters

4 producten

Urinewegproblemen bij je hond

Er kunnen verschillende indicaties zijn dat je hond urinewegproblemen heeft: in huis plassen, kleine plasjes of urine met een afwijkende kleur. Of misschien heeft hij pijn bij het plassen. Het zijn allemaal symptomen van problemen aan de urineweg en blaasgruis.

Wat is blaasgruis?

Blaasgruis is niet anders dan kristallen in de blaas van je hond. Deze kristallen ontstaan op het moment dat je hond niet afkomt van zijn afvalstoffen, zoals magnesium, fosfor en calcium. Deze afvalstoffen slaan neer en vormen kristallen, of blaasgruis. Dit gruis kan pijnklachten veroorzaken bij je hond.

Verschillende soorten blaasgruis

De belangrijkste soorten blaasgruis die voorkomen zijn struviet en oxalaat. De dierenarts zal vaststellen van welke variant jouw hond last heeft. Op basis van de diagnose schrijft hij een behandeling voor, in combinatie met een dieetvoeding om aandoeningen aan de urinewegen te lijf te gaan.

Hill’s Prescription Diet bij urinewegproblemen

Het is belangrijk dat de dierenarts een diagnose stelt en een dieetvoeding voorschrijft. Pas dan is Hill’s Prescription Diet doeltreffend. Heel wat honden hebben ervaren wat deze dieetvoeding kan betekenen. Van een hond met pijn naar een hond met plezier. Gebruik daarom alleen Hill’s Prescription Diet in overleg met je dierenarts. Het is belangrijk om na maximaal 6 maanden weer te overleggen over de te volgen behandeling.