Facebook Pixel

Vragen? Bel ons ma t/m vrij van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Beste dierenliefhebber,

In deze tijd van het coronavirus (COVID-19) proberen we extra goed op elkaar te letten. Natuurlijk heb je ook speciale aandacht voor je huisdier. Ook zijn gezondheid is belangrijk voor je.

Er doen veel verhalen de ronde over het coronavirus bij honden en katten. Maar hoe zit het nu echt? Dit is het belangrijkste wat je moet weten:

Er zijn op dit moment geen aanwijzingen dat het COVID-19 coronavirus huisdieren kan infecteren.

Bekijk hier een nieuwsitem over corona bij huisdieren van het Jeugdjournaal. Dit item verscheen in de tijd dat handen geven nog gebruikelijk was.

Lees hier verder:

Kan mijn hond of kat het coronavirus overbrengen?
Er is op dit moment geen bewijs dat dat huisdieren een bron kunnen zijn van het coronavirus voor mensen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je hond of kat het coronavirus overbrengt.

Kan een hond of kat besmet raken met een virus?
Jazeker. Een hond of kat kan bijvoorbeeld een verkoudheidsvirus krijgen. Hij krijgt dan ook klachten als kuchen, een loopneus en vochtige ogen. In het algemeen knapt een hond of kat gewoon weer op. Natuurlijk is het goed in zulke gevallen contact op te nemen met je dierenarts.

Hoe zit het met hygiëne en huisdieren?
Het is in alle omstandigheden verstandig om je handen goed te wassen voor en nadat je huisdieren hebt aangeraakt. Hetzelfde geldt voor als je dieren op de kinderboerderij aanraakt. Op die manier voorkom je dat je iets doorgeeft. Voorkomen is in alle gevallen beter.

Gezondheid en je huisdier
Natuurlijk staat de gezondheid van je huisdier voorop. Je hoeft in principe je hond of kat niet te laten testen op het coronavirus. Mocht het zo zijn dat je hond of kat last heeft van hoesten, niesen, benauwdheid of andere vreemde symptomen, bel dan je dierenarts om te kijken wat er aan de hand is.

Met elkaar proberen we het beste te maken van deze moeilijke coronatijd. Onze huisdieren zijn nu meer dan ooit een grote steun voor ons. Vandaar dat VoorMijnDier zich volop blijft inzetten om je de producten te leveren die jouw hond, kat of knager nodig heeft om gezond te blijven.

Bestel online producten voor je huisdier