Vragen? Bel ons van 9:00 tot 17:00 op 0522 20 21 20 

Hill’s Prescription Diet Overgewicht kat

Heeft je dierenarts vastgesteld dat je kat overgewicht heeft? Dan heeft hij of zij misschien een voeding van Hill’s Prescription Diet tegen overgewicht voorgeschreven. Bekijk hieronder welke varianten wij in ons assortiment hebben. Voor 22:00 uur besteld, is morgen in huis.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Gewichtsproblemen bij katten

Overgewicht bij honden ontstaat wanneer een kat structureel te veel voedsel binnenkrijgt, dus meer dan hij verbruikt. Sommige kat zijn als een rupsje nooit genoeg. Ze blijven maar eten, terwijl dat natuurlijk eigenlijk niet goed is. Overgewicht bij katten is een serieus probleem. Het is daarom belangrijk om aan de bel te trekken zodat hij weer op zijn gezonde gewicht kan komen.

Gevaren van overgewicht

Overgewicht komt neer op extra kilo’s die je kat elke dag mee moet zeulen. Deze extra kilo’s zorgen voor extra belasting, bijvoorbeeld voor de gewrichten. Overgewicht bij katten is net zo gevaarlijk als overgewicht bij mensen. Het is zo verleidelijk om je lieve kat lekker te verwennen met extra eten. Maar helaas is dat vaak niet verstandig. Probeer hem daarom ‘verantwoord’ te verwennen met lekker aaien of snacks die minder zwaar zijn.

Hill’s Prescription Diet bij overgewicht

De voedingen van Hill’s Prescription Diet kunnen je kat helpen af te vallen of het gewenste gewicht te behouden. Ze zorgen dat je kat met dezelfde porties voer minder calorieën binnenkrijgt. Dankzij het hoge vezelgehalte zal hij eerder een verzadigd gevoel hebben en dus minder eten. Denk bijvoorbeeld aan Hill’s Prescription Diet Metabolic, Diabetes en r/d Weight Reduction.

Overleg met je dierenarts

Het dieetvoer van Hill’s Prescription Diet moet voorgeschreven worden door je dierenarts. Hij of zij stelt de diagnose en bepaalt vervolgens welke dieetvoeding het meest geschikt is voor jouw kat. Vergeet niet om na maximaal 6 maanden weer contact op te nemen voor verder advies. Op die manier krijgt je kat precies wat hij nodig heeft, afgestemd op zijn behoeften.