Urineweg

Hill's c/d Hond Kip 12 x 370 gr blik

€ 31,99

-Voor honden met (aanleg voor) blaasstenen,

-Verlaagt de kans op terugkerende blaasstenen,

-Helpt urinewegen gezond te houden

  • Op werkdagen vóór 22:00 besteld, morgen in huis
  • Gratis Verzending vanaf €49,-
Blaasstenen kunnen erg pijnlijk zijn en kunnen na behandeling terugkeren bij je hond. Hill’s Prescription Diet Urinary Care c/d Multicare Canine helpt het risico op het opnieuw ontwikkelen van calciumoxalaat- en struvietstenen bij je hond te verminderen. Blaasstenen, ook bekend als urolieten, zijn samenklonteringen van minerale kristallen die kunnen voorkomen in de urineblaas van een hond... Lees meer
Droogvoer: Maïs, kip- (26%) en kalkoenmeel, tarwe, dierlijk vet, eiwithydrolysaat, maïsglutenmeel, lijnzaad, mineralen, soja-olie, erwtenzemelenmeel, visolie, vitaminen, taurine, sporenelementen en bèta-caroteen. Met een natuurlijk antioxidant (gemengde tocoferolen).
Blikvoer: Rund, kip (11%), maïs, rijst, varken, cellulose, mineralen, soja-meel, soja-olie, visolie, lijnzaad, vitaminen, sporenelementen en taurine.
Dierenarts Lotte van Welie
Dierenartsenpraktijk De Klomp

Urinewegaandoeningen

Door een overschot aan afvalstoffen (magnesium, fosfor, calcium) in de urine kunnen kristallen ontstaan, ook wel blaasgruis genoemd. Blaasgruis zorgt voor irritatie van de blaas, de urineleiders en de plasbuis. Soms klonteren deze kristallen ook samen en dan ontstaan er blaasstenen (urolieten).

De belangrijkste soorten blaasgruis zijn struviet en oxalaat. Het is belangrijk om vast te stellen o...

Lees meer